۱۳۹۱ مهر ۱۷, دوشنبه

انتقادات حقوقی و مضرات پزشکی ختنه و رد علمی برخی از فواید عنوان شده برای ختنه (در پسرها)

انتقادهای حقوقی به ختنه‌ پسر بچه ها در موارد عدم ضرورت پزشکی

مردان باید در مورد اینکه ختنه بشوند یا نشوند حق انتخاب داشته باشند. نه همچون امروز که این موضوع به آنها تحمیل می‌شود. ختنه‌ی نوزادان بدون دلیل پزشکی فوری، نقض بی‌دلیل و ناموجه حقوق اساسی بشر است. این اقدام بیشتر به آیین‌های باستانی رایج شبیه است تا ی
ک اقدام پزشکی مسئولانه. اگر بزرگسالان با رضایت‌ خویش بخواهند با بریدن بخشی از بدن خود و یا اضافه کردن بخشی دیگر آن را تغییر دهند، این حق آنهاست. و زیبایی چیزی است که تا حد بسیار زیادی به چشم ناظر آن بستگی دارد، اما ختنه‌ی نوزادان مساله‌ای کاملاً متفاوت است. ختنه‌ی نوزادان یعنی انجام عمل جراحی بدون رضایت فرد موردنظر و تغییر دادن اندام جنسی-تناسلی او به طور دائمی و همیشگی. در بسیاری از موارد این عمل بدون دلیل پزشکی کافی صورت می‌گیرد، برای مثال اجبار نوزاد برای مطابقت با دستور‌های یک مذهب معین. همان‌طور که ما برقراری رابطه‌ی جنسی بدون رضایت با فرد مقابل را «تجاوز جنسی» می‌نامیم، ختنه‌کردن فرد بدون رضایت او و داشتن دلیل منطقی، باید «معیوب‌سازی» نامیده شود.

تصویر مربوط به اعتراض به ختنه کودکان پسر

نظرسنجی‌‌ها نشان می‌دهد که دو تا از رایج‌ترین دلایلی که والدین در کشورهای غربی برای ختنه‌ی نوزاد خود به آنها استناد می‌کنند عبارتند از «بهداشت» و «شکل ظاهری آلت». استدلال «بهداشتی» یک استدلال آشکارا بی‌اساس است- برای هیچ بخش دیگری از بدن، به منظور بهبود بهداشت، ما توصیه نمی‌کنیم که به جای «شستشوی دقیق» آن عضو، عضو مورد نظر بریده شود. همین‌طور در مورد استدلال مربوط به زیبایی‌، این استدلال که پدر و مادر نگران زیبایی ظاهری اندام جنسی پسر بچه‌ی‌ خود هستند یاوه‌ای بیش نیست. آیا این چیزی نیست که خود فرد باید راجع به آن تصمیم بگیرد؟

 
پی‌. زی. مایرز اخيراً می نویسد: «بهانه‌های جدیدی به میان آمده‌اند: از توجیه ختنه به عنوان روشی برای جلوگیری از خودارضایی گرفته تا روشی برای جلوگیری از سرطان یا برای جلوگیری از ایدز. تمامی این ادعاها با پژوهش‌های بیشتر رد شده‌اند و در عین حال سازمان‌های طرفدار ختنه همچنان آنها را ترویج می‌کنند.» از توجیهاتی که اخیراً بکار برده می‌شود خرافه‌ی جلوگیری از ایدز است، که به عنوان توجیهی برای ترویج گسترده‌ی ختنه در آفریقا به آن توسل می‌‌شود. طیف وسیعی از مطالعات که مدعی بودند ختنه در مردان، خطر انتقال ایدز را کاهش می دهد؛ در واقع تحقیقات انجام شده در 19 کشور حاکی از آن است که هیچ ارتباطی بین ختنه و خطر ابتلا به ویروس ایدز وجود ندارد. حتی اگر چنین ارتباطی نیز یافت شود، این موضوع می‌تواند از طریق ختنه‌ی داوطلبانه و همراه با رضایت هنگام بزرگسالی صورت گیرد.

از مزایا یا معیاب جسمانی که بگذریم، ختنه‌ی نوزاد تا به حال تاثیر روانی عمیقی بر بسیاری از مردان داشته است. "من نمی‌توانم این را از ذهنم بیرون کنم که‌ چطور علارغم تمایل و رضایت من، اندام مرا معیوب کرده‌اند." م گزارش‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد، اما من در اینجا تنها به چند نقل قول برجسته بسنده می‌کنم. فیلیپ، از لندن، از احساسش می‌گوید زمانی که برای نخستین بار به عنوان یک بچه‌ی کوچک از موقعیت خود باخبر شد: "می‌خواستم آن را بپوشانم. احساس ناقص بودن داشتم. همچنین احساس کردم که پدر و مادرم مرا از خود رانده بودند.... چرا به آنها به کسی اجازه داده‌ بودند چنین کاری با من انجام دهد؟ من به این دلیل، احساسی از ناتوانی و مورد سوء استفاده قرار گرفتن داشتم." او از پدر و مادرها می‌خواهد که این موضوع را در نظر بگیرند: "به هیچ وجه این کار را انجام ندهید. حتی اگر فکر می کنید که در آینده لازم خواهد بود. تا آن زمان که انجام آن واقعاً ضروری شود دست نگاه دارید." جیمز نیز از لندن دیدگاه مشابهی دارد: "به عنوان یک فرد بزرگسال وضعیت من همواره باعث شده است که احساس کنم «مشکل» دارم، من نیز همانند فردی که از نظر بینایی نزدیک‌بین است قادرم با وجود چنین اتفاقی همچنان به زندگی ادامه دهم اما قطعاً ترجیح می‌دادم که چنین نبود. فکر کردن به اینکه یک بزر‌گسال مسئول و خوش‌نیت، باید چنین تظاهر کند بسیار غمگینانه است.

برای درک این نقض حقوق فردی، می‌توان این آزمایش ذهنی را امتحان کرد: تصور کنید فردا صبح که از خواب بیدار می‌شوید متوجه شوید که به تخت‌خواب بسته شده‌اید و اندام جنسی برهنه‌ی شما در معرض نور آزارنده‌ی لامپ‌های بیمارستان است. والدین شما تصمیم گرفته‌اند تا مقداری از پوست آلت شما را بردارند؛ شاید برای اینکه شما را وادار به گرویدن به مذهب خود کنند، شاید به این دلیل اینکه به شما اعتماد ندارند که در حمام بدن خود را به قدر کافی تمیز خواهید شست، یا شاید صرفاً به این دلیل که فکر می‌کنند آلت جنسی شما باید شبیه به آلت جنسی پدرتان باشد. اگر دوست ندارید تصور کنید چنین اتفاقی برای شما بیفتد، اگر به داشتن حق تصمیم‌گیری شخصی یا داشتن حق در مورد آنچه بر روی بدن‌ شما صورت می‌گیرد اعتقاد دارید و این عمل را ناقض این حق می‌دانید، پس چطور حاضرید چنین کاری بر روی نوزادان صورت بگیرد؟
 
آزار روحی کودک بر اثر ختنه
 
ختنه‌ی نوزادان بدون دلیل پزشکی چیزی نیست جز معیوب‌سازی جنسی. وارد کردن آسیب به طور عامدانه به بدن کودک، با هدف اجرای یک دستور مذهبی، و یا برای راضی‌کردن پدر و مادر در مورد اینکه آلت تناسلی مرد باید چه شکلی داشته باشد، یک عمل بیمارگونه است و هیچ جایی در جامعه‌ی امروزی ندارد. ختنه‌ی نوزادان – صرف‌نظر از جنسیت نوزاد- باید متوقف شود.

........................
 
در سال 2009 میلادی تحقیقات علمی اغلب آنچه تاثیرات مثبت ختنه برای پسران عنوان میشد را رد کرده است. 
 
 در سال 1999 آکادمی پزشکان آمریکا (متخصصان امراض کودکان) نظریه ای را که در سال 1989 مطرح شده و عنوان کرده ختنه ممکن است سبب جلوگیری از عفونت های ادراری در نوزادان شود را رد میکند و شیر دادن از سینه مادر را عامل مهم جلوگیری از عفونت ادراری در نوزادان میداند. بر این اساس ادعای حامیان ختنه مبنی بر اینکه ختنه مانع عفونت های ادراری میشود بر طبق یافته های جدید رد میشود.
 
ناتوانی پوست روی آلت ختنه نشده برای رفتن به عقب بدون دخالت دست و در هنگامی که آلت هنوز کاملا راست نشده است دلیل پزشکی برای ختنه نمیباشد. شستشوی بهتر سر آلت با دخالت دست بهترین راه رعایت بهداشت این عضو است.
 
ختنه چندین دلیل دارد که بیشترین آن را مسائل اعتقادی و اجتماعی و در موارد ضرورت و البته به ندرت پزشکی تشکیل میدهند. جوامع پزشکی تا کنون در خصوص ختنه نگاهی عمدتا بی طرف به خود گرفته اند.
 
همچنین در داستان های مذهبی برخی پیامبران با پوست جمع آلت به دنیا آمده بوده اند که این از نظر برخی مذاهب معجزه الهی به حساب آورده شده است. حال آنکه حدود یک در هر 20 پسر با پوست ختنه گاه جمع به دنیا می آیند. این نشان دهنده این واقعیت است که پوست ختنه گاه جمع(به نظر ختنه شده) بر اثر تکامل مورد نیاز انسان نبوده است.
 
پوست ختنه گاه از سر آلت در حدود 96٪ از نوزادان پسر متولد شده  به طور کامل از هم جدا نیست. پس از یک سال سن، پوست ختنه گاه را می توان در 50٪ از پسران به عقب کشید و با سه سال فاصله، پوست ختنه گاه را می توان در 80٪ الی 90٪ از پسران ختنه نشده به عقب کشید. حال در پاسخ به این سوال که این چه رابطه ای با انجام ختنه دارد باید گفت : این  بدان معنی است که ناتوانی پوست ختنه گاه به عقب در زمان تولد و در دوران کودکی امری کاملا طبیعی است و یک دلیل پزشکی برای ختنه  کردن تلقی نمی شود.
 
همچنین ختنه کردن احتمال ابتلا به سرطان آلت تناسلی مردانه یا سرطان گردن رحم شریک جنسی او را کاهش نمیدهد . بر اساس آخرین مطالعات علمی احتمال ابتلا به ایدز در مردان ختنه شده و مردان ختنه نشده با یکدیگر هیچ تفاوتی وجود ندارد  و برای کنترل روابطی که منجر به ایدز میشوند همیشه پیشگیری و استفاده از کاندوم تقدم داشته است.
 
هر چند عمل ختنه در برخی نقاط دنیا بسیار رواج یافته است اما  این هرگز  به دلیل خوب بودن آن نبوده است و هنوز در کشورهای فنلاند و آلمان و سوئد عمل ختنه بدون وجود دلیل پزشکی برای آن جرم است. با این حال در این کشورها نیز سالانه هزاران عمل ختنه غیر قانونی صورت میگیرد.
 
در عمل ختنه اگر بیش از حد لازم پوست در ختنه برداشته شود، این باعث می شود که آلت تناسلی مرد کمتر از آلت تناسلی مردان دیگر رشد کند . آلت مردان در هنگام بلند شدن نیاز به پوست بیشتری برای گسترش خود دارد. همچنین کلاه یا سر آلت مردان ختنه شده از مردان ختنه نشده کوچکتر است که این به دلیل قطع برخی از رگ ها و مویرگ های خون رسان به آن ناحیه است. با قطع این عروق عمل رشد آلت خصوصا کلاه آن با اخلال روبرو میشود.
 
 برای دیدن تصاویر در اندازه واقعی روی آنها کلیک کنید.
 
برخي محققين بر عوارضي مانند كاهش حسساسيت آلت تناسلي به تحريكات جنسي و آثار سوء روانشناختي آن تاكيد دارند. بر اساس برخی تحقیقات ختنه در سنین بالای 2 سال نیز آثار به شدت سوء روانی بر پسر بچه ها خواهد داشت .
 
آزمایشات علمی با استفاده از نوار های پلاستیکی نشان داده لذت جنسی در مردان ختنه نشده بسیار بیشتر از مردان ختنه شده است. آلت ختنه شده همچنین به زود انزالی در روابط جنسی مردان کمک میکند.

علت حقیقی انجام ختنه : ختنه در آيين اسلام بعد از بلوغ پسران واجب است. و در دين يهود نیز واجب است و در روز هشتم پس از ولادت انجام مي شود.

ختنه پسر بچه ها به دلیل عوارض به شدت مخرب آن در برخی کشورهای اروپایی همچون نروژ ممنوع است .

عوارض دیگر ختنه جدایی از دلایل ذکر شده قبلی :

مردان ختنه نكرده چندین برابر بيشتر از مردان ختنه كرده از حساسيت آلت خود لذت مي‌برند و این در حالی است که ختنه شدگان چنین لذتی را تجربه نخواهند کرد . ختنه بر روي شيرخوري كودك از سينه‌ي مادر تاثير منفي میگذارد و در نهایت از عوارض سوء آن به شمار می رود .

ختنه آستانه درد را در انسان پائين ميبرد و در نتيجه انسان به درد حساس تر ميشود .

ختنه مي تواند باعثِ پديد آمدنِ سندرم ِ پس از فاجعه يا PTSD عادى تا شديد شود .

ختنه مي تواند باعث ايجاد التهاب و تنگي سوراخ ادراري شود كه علت آن هنوز به درستي معلوم نيست . این عارضه در مردان ایجاد درد شدید میکند .

ختنه كردن مردان در اندازه موثر و نيز ظاهر الت تاثير دارد و پروسه يه رشد را تغيير ميدهد. نيز كيفيت و كميت حس را تغيير و كاهش ميدهد. (بالا رفتن بی رویه و یا فروکش بی رویه)

انجام بدون بي‌حسي ختنه مي تواند يكي از زجر آورترين خاطرات ايام كودكي هر مردی باشد .

نوشته شده توسط : دكتر حميد ملكي فوق تخصص زنان زايمان و نازايي و متخصص اطفال
 
مضرات ختنه کردن پسران در نظر برخی بیشتر از منافع آن است.
 
 این پوستهُ به ظاهر اضافی نقش های گوناگونی ایفا می کند .یکی از آنها  این  است که  این پوست یک لایهُ محافظ است. هم از نظر تماس نداشتن با عوامل عفونت زا و هم در ایجاد پوششی که از اصطکاک سر آلت تناسلی جلو گیری می کند. نکتهُ دیگر اینکه این لایهُ پوششی حاوی مقدار زیادی سلولهای عصبی است که در تحریکات جنسی بسیار موثر است . و از آنجا که لایهُ داخلی این پوسته حاوی سلولهای چربی است. از خشک شدن سر آلت تناسلی جلوگیری می کند. نقش دیگری که این پوسته ایجاد می کند تماس ناحیه Gدر زنان است .
شایعترین عارضه خون ریزی است که در ۰/۱ درصد موارد مشاهده شده است[۱۹]. این خونریزی به ندرت نیاز به انتقال خون دارد و با اقدامات ساده کنترل می‌شود. دومین عارضه عفونت موضعی است که خفیف و به صورت قرمزی و ترشح چرک بارز می‌شود. موارد منفردی از عوارض ایزوله گزارش شده که شامل فیموزیس راجعه، بازشدن زخم، پنیس مخفی، اشکالات زیبایی به علت پوست اضافه، احتباس ادراری، التهاب مجزا (مِآتیت) تنگی مِآ، کوردی، انکلوژن کیست و باقی ماندن اجزای پلاستیبال است. گزارش‌های موردی خاصی هم از موارد نادری همچون سندرم پوست فلس دار، فاسئیت نکروزان، سپسیس، مننژیت و همچون عوارض جراحی بزرگی همچون فیستول اورترا، قطع گلنز پنیس و نکروز پنیس دیده شده‌است.
 
بازگرداندن اثر ختنه تا حد محدودی میسر است و بهForeskin restoration و Uncircumcising معروف است .
به عقیده بسیاری از پزشکان ختنه در صورت انجام باید در سنین کمتر از دو سال صورت گیرد و در سنین بالاتر بهتر است با بیهوشی کمامل توام باشد . عوارض عصبی و روانی ناشی از درد و فشار این عمل بی رحمانه آنچنان زیاد است که اکثر کودکانی که در سنین بالای دو سال ختنه میشوند دچار ترس های غیر قابل کنترل و حتی اختلال در تکلم و ... می شوند .

از دیگر عوارض این عمل میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

خدشه برداري اندام آميزشي
ناقص بودن ختنه و نیاز به ختنه مجدد به معنای ریسک مجدد
انسداد ميزراه
کيست پيش پوست
فيستول ( به علت بانداژبد)
نکروز کلاهک
 
جامعه پزشکان متخصص کودکان کانادا Canadian Paediatric Society :

"ختنه یک روش درمانی نیست به این معنا که انجام این عمل از لحاظ پزشکی ضرورتی ندارد. والدینی که اقدام به ختنه فرزندان خود میکنند این کار را به دلایل مذهبی - اجتماعی و یا فرهنگی انجام میدهند. بعد از مطالعه یافته های علمی در زمینه دفاع و رد ختنه جامعه پزشکان متخصص کودکان کانادا انجام این عمل به صورت روتین (یعنی امری که باید از طرف همه انجام شود) را توصیه نمیکند. بسیاری از پزشکان ختنه را انجام نمیدهند."
 
آلت ختنه نشده در هنگام سكس باعث تحرك بهتر كليتوريس شريك جنسي ميشود و عملكرد آلت ختنه نشده در مقایسه با آلت ختنه شده برای تحریک شریک جنسی بسیار بهتر است.
 
روایتی از امام صادق در خصوص نیکیهای ختنه زنان . امام صادق یکی از امامان معصوم از منظر تشیع بوده است:
 
 
از امام صادق (ع) روایت شده است که فرمود: «وقتی زنان به سوی پیامبر (ص) هجرت کردند، در بین آنان زنی بود که او را ام حبیب می گفتند – در روایت دیگری ام طیبة آمده است – او دختران را ختنه می کرد. وقتی پیامبر (ص) او را دید به او فرمود: ای ام حبیب! آیا هنوز هم به همان کار مشغول هستی؟ گفت: آری ای رسول خدا! اگر حرام است مرا از آن نهی کن. فرمود: حلال است. بیا نزدیک تا به تو بیاموزم. زن گوید: نزدیک شدم. حضرت فرمود: ای ام حبیب! اگر چنین کردی، زیاد عمیق برندار و زیاده روی نکن، چرا که هم زیباتر است و برای شوهر هم بهره بیشتری دارد.»
 
منابع :
http://ninisite.com/discussion/thread.asp?threadID=5084&postID=991017#991017
 گاردین http://www.guardian.co.uk/science/the-lay-scientist/2011/dec/06/1